Aradığınız ürünü bulamadık :(
Size özel diğer ürünlere göz atarak evinizdeki değişimi başlatabilirsiniz.Küvet, banyo dekorasyonunun önemli bir parçasıdır. Bunun yanı sıra rahatlık ve konfor için de özel bir alandır. Seçim yaparken sadece estetik açıdan değil rahatlık açısından kullanım kolaylığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Banyo alanının büyüklüğü de etkili bir faktördür. Pek çok farklı küvet modelleri vardır ve bunlara doğru tercih ipuçlarına bu yazıda ulaşabilirsiniz.
Küvet modellerinde farklı malzemeler kullanılır. Malzeme tasarım açısından çeşitlilik gösterir. Her model kendine özgü avantaj sağlar.
Seramik küvetler geleneksel küvetler olarak bilinir. Bunlar dayanıklı bir seçenektir. Pürüzsüz yüzeyleri sayesinde temizlemesi kolaydır. Suya karşı da dayanıklıdır fakat ağırlardır. Büyük banyolar için tercih edilebilir.
Akrilik küvetler, hafif ve dayanıklıdırlar. Bu yapısıyla farklı tasarımlara da açıklardır. Daha modern tasarım avantajı sağlarlar. Kolayca monte edilebilirler ve uygun fiyatlıdırlar.
Döküm küvetler, dayanıklılığı ve ısıyı muhafaza etmesiyle bilinir. Uzun ömürlüdürler. Klasik ve lüks bir görünüm sunarlar. Ağırlıkları sebebiyle montajları zor olabilir. Yüksek maliyete sahiplerdir.
Jakuzi ve masaj küvetleri, su masajı yaparak rahatlamanın üst düzeyini yaşatabilir. Bu küvetler spa keyfi vermek içindir. Bu keyfi evde yaşamak isteyenler için de uygun olabilir. Estetik tasarımlara sahiplerdir. Duşu, yüksek teknolojiyle buluşturur.
Eğer banyonuz küçükse ve bu banyolar için alanı verimli kullanmanız gerekiyorsa köşe küvetleri kullanabilirsiniz. İki duvarın kesiştiği noktaya yerleştirilir ve alandan tasarruf sağlar.
Ayaklı küvetler vintage ve klasik bir görünüm arayanlar için mükemmel bir seçimdir. Genellikle dökme demirden yapılır. Bir yerden bağımsız olarak yerleştirilebilir.
Yuvarlak hatlarıyla öne çıkar. Rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşatırlar. Modern ve zarif tasarıma sahiplerdir.
Dikdörtgen küvetler, fonksiyonel bir tercihtir. Geleneksel tasarıma sahiplerdir ve farklı boyutlarda bulunabilirler.
Gömme küvetler banyoya entegredirler. Zemine ya da duvar içine monte edilebilirler. Minimalist bir etki yaratırlar.
Bağımsız duran küvetler, geniş banyolar için idealdir. Banyonuza sofistike bir dokunuş katarlar. Her açıdan erişilebilir olması sebebiyle de kullanımı oldukça pratiktir.
Bir banyo küveti, banyonun ebadından kişisel tercihlerinize kadar değişebilir. Kullanım amacınıza dair çeşitli küvetlerde çeşitli özellikler bulabilirsiniz. Örneğin ısıyı korumadan su derinliğine, genişlikten kaymaz yüzeylere gibi pek çok özellik barındırabilir.
Küvet seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri banyonuzun büyüklüğüdür. Seçeceğiniz küvet mutlaka banyonuzla uyumlu boyutlarda olmalıdır. Küvetin diğer banyo mobilya ve aksesuarlarıyla da uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Malzeme kalitesi ve kolay temizlenebilir olması da göz önünde bulundurulması gereken noktalardır.
Küvet montajı esnasında banyonun su tesisatına uygun bir yer seçilmelidir. Küvetin altına yerleştirilecek destekler ise ağırlığı dengeleyecek kapasitede olmalıdır. Su sızdırmazlık önlemleri alınmalıdır. Montaj esnasında profesyonel yardım alınmalı, olası hataların önüne geçilmelidir.
Küvetin temizliği, malzemesine bağlı olarak değişmektedir. Seramik küvetler için yumuşak bir sünger ve hafif bir temizleyici yeterli olabilir. Ancak akrilik küvetlerde çizilme riski daha yüksektir ve bu nedenle sert kimyasallar kullanılmalıdır.
Küvetler duşlardan daha fazla su harcayabilir. Su tasarrufu sağlamak için doluluk seviyesi kontrol edilmelidir. Kısa süreli banyolar yapmak da fazla su harcamanın önüne geçecektir. Su doğru sıcaklıkta ayarlanıp enerji tasarrufu sağlanabilir.
Küvet aksesuarları, banyonuza işlevsellik ve stil katmanın harika bir yoludur. Kaymaz paspaslar, baş destekler, suya dayanıklı raflar, aromaterapi difüzörleri banyo keyfinize keyif katabilir. Kişisel zevkinize göre küvetinizi özelleştirebilirsiniz.
Jakuzi ve küvet arasında bazı farklar bulunur. Jakuzi modelleri su masajı yapabilme özelliğine sahiptir. Jakuziler su jetiyle vücuda masaj yaparak kasları rahatlatır ve stresi azaltır. Küvetler ise genellikle bu tür teknolojik donanımlara sahip değillerdir. Daha çok yıkanma ve dinlenme amacıyla kullanılır.
Küvetlerin yüksekliği 50-60 cm arasında değişir. Bu yükseklik, rahat bir giriş-çıkış sağlayacak kadar alçak olmalıdır. Yeterli su derinliği sunacak kadar da yüksek olmalıdır. Kayma ve düşmeye karşı çocuklar ve kadınlar için daha alçak olmasına dikkat edilmelidir.
Birbirinden farklı küvet çeşitleri vardır. Her biri kendine has malzeme, aksesuar ve teknolojik yenilik içerir. Bu nedenle fiyatlar a buna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Sık Sorulan Sorular
Katlanabilir küvet, taşınabilir ve saklaması kolay olan plastik ve esnek malzemelerden yapılan küvetlerdir. Kullanım sonrası az yer kaplar. Küçük mekanlarda alanlardan tasarruf etmeyi sağlar.
Küvet boyası, eskiyen ya da yıpranın küvetlerin yenilenmesi için kullanılan özel bir kaplama malzemesidir. Akrilik ya da porselen için özel olarak formüle edilmiştir. Profesyonel uygulama yapıldığında uzun ömürlü bir sonuç sağlar.
Bebekler için de özel olarak tasarlanan daha ufak küvet modelleri vardır. Kaydırmaz ve ergonomik yapısıyla ön plana çıkar.
Küvet montajının süresi küvetin türüne göre değişebilir. Genel olarak profesyonel bir ekip montajı birkaç saate bitirebilir.
Küvetin dayanıklılığı kaliteli malzemelerden yapılmış olması ve düzenli bakımıyla sağlanır. Yüzeyi aşındıran kimyasallardan korunması, temizliğinin düzenli ve doğru yapılması gibi durumlar ömrünü uzatacaktır.
Akrilik hafif, dayanıklı ve ısıyı tutan bir malzemedir. Dökme demir, çok dayanıklıdır ve ısıyı uzun süre muhafaza eder. Pahalı ve ağır olabilir. Porselen şık ve dayanıklıdır.
Tıkanmış bir küvet giderini açmak için pompa kullanabilirsiniz. Kimyasal açıcılardan faydalanabilirsiniz ancak bunlar borulara zarar verebilir. Oldukça dikkatli kullanılmalıdır. Karbonat ve sirke karışımını gider deliğine döküp ardından sıcak su dökerek tıkanıklığı açmak da geleneksel olarak bilinen bir yöntemdir. Eğer tıkanıklık çok büyükse profesyonel bir yardım gerekebilir. Bu durumda tesisatçı çağırabilirsiniz.
Sararmış küveti beyazlatmak için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Küveti beyazlatmak için karbonat ve sirke birleşimini de kullanabilirsiniz. Bir süre beklettikten sonra yumuşak bir fırçayla yüzeyi temizleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise küvetler için özel olarak üretilen temizlik ürünleri olacaktır.